Plasticvervuiling aanpakken? Praten met ondernemers helpt!

 In An Ocean of Opportunities, Stories from the field

We vragen ons allemaal wel eens af of het nou echt uitmaakt wat je doet of laat. Dat ene plastic frisdrankflesje meer of minder, een plastic tasje in de supermarkt of al het plastic dat nodig is voor jouw afhaalmaaltijd. Daarom lijkt het ons goed om te horen dat jouw invloed om plasticvervuiling aan te pakken, groter is dan je denkt.

Blijf optimistisch en laat weten waar je mogelijkheden tot verbetering ziet. Verval niet in verwijten – die werken vaak averechts – en bied als je kunt een alternatief. Praat bijvoorbeeld eens met (lokale) ondernemers. En merk dat dit ook gewoon mensen zijn 😉

LaLu Products luistert en onderneemt actie

Een mooi voorbeeld is de reactie van LaLu Products toen Karl hen aansprak op hun plasticvrije rugtas (dus geen plastic vezels door slijtage van de tas) die dat toch niet helemaal bleek te zijn:

‘’..Na jouw bericht zijn onze lichtgewicht modellen uit de collectie gehaald omdat deze het meest niet-biologisch materiaal bevatte. Na jouw bericht besefte wij dat dit niet bij onze visie paste. Wij zijn nog aan het kijken naar een goed doel waar we deze tassen aan kunnen doneren. Het verzenden gebeurt inmiddels wel plastic-vrij en ook onze nieuwe toilettassen en portemonnees zijn helemaal vrij van plastic. De zijtassen ook grotendeels. De rugzakken zijn helaas nog niet allemaal 100% plastic-vrij, maar we zijn in beweging. Bedankt voor je feedback! En blijf vooral berichten sturen naar ondernemers/bedrijven, het maakt zeker een verschil. Transparantie is het belangrijkst!”

Janneke Angeneind van LaLu Products

Kijk! Praten helpt. Vooral (blijven) doen dus. En weet jij een goed doel dat de rugtassen kan gebruiken? Neem dan contact op met Janneke Angeneind via janneke@laluproducts.com

Weten wat je nog meer kunt doen? https://www.bytheoceanweunite.org/for-individuals/

Recent Posts