Team Migaloo roeit de oceaan over voor plasticvervuiling en onze stichting!

 In By the Ocean we Unite Blog, Partners

door: Aidan Scherpbier & Tristan Sim (Team Migaloo)

foto credits: Isabelle Renate la Poutré

Wie is Team Migaloo?

Team Migaloo bestaat uit 2 gasten, Aidan Scherpbier en Tristan Sim. De naam Migaloo is afkomstig van de (eerste) witte bultrugwalvis die in 1991 bij Byron Bay in de oceaan tussen Australië en Nieuw-Zeeland is gespot.

Wat gaan wij doen?

Wij zijn sinds 2018 bezig met onze voorbereidingen om in 2021 deel te nemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een 5000 km lange roeitocht over de Noord-Atlantische oceaan van La Gomera naar Antigua.

Waarom gaan wij dit doen?

Het maakt ons verdrietig om te zien hoeveel plastic er in de natuur en uiteindelijk in onze oceanen terechtkomt. Wij geloven dat de jeugd de toekomst heeft en daarom staan wij regelmatig voor de klas om over deze problematiek te praten met leerlingen van 5 tot 25 jaar. Wij proberen hiermee bewustwording en nieuwe oceaan-ambassadeurs te creëren.

Hoe doen wij dat?

Door het geven van voorlichting op scholen, bij bedrijven en op evenementen proberen wij zoveel mogelijk bereik te krijgen om onze boodschap uit te dragen. Daarnaast zijn er ontzettend veel kleine projecten die moeten worden uitgevoerd in de voorbereiding naar onze oversteek in 2021. Deze projecten (denk aan de bouw van een website, het organiseren van een event, het ontwerpen van een logo) worden uitgevoerd door studenten van het Deltion College in Zwolle. De studenten helpen ons bij onze campagne en tegelijkertijd leren ze van ons over de single-use plastic problematiek!

By The Ocean We Unite!

In 2018 zijn wij op zoek gegaan naar een goed doel om deze met onze roeitocht te ondersteunen. Na wat onderzoek op internet en een aantal gesprekken zagen wij in By the Ocean We Unite de perfecte partner. Zij zijn jong, sympathiek, ambitieus, gepassioneerd en maken een perfecte combinatie tussen het laten ervaren van schoonheid (zeiltrips in de natuur) en het laten zien van de plastic verontreiniging (door tijdens de zeiltrips onderzoek te doen). In 2021 gaan wij een crowdfunding campagne opzetten ten bate van By The Ocean We Unite om deze organisatie een financiële impuls te geven zodat ze hun mooie werk kunnen blijven uitvoeren.

By the Ocean we Unite
info@bytheoceanweunite.org +31 (0)6 29 331 449
Recent Posts