Throwback Thursday: Iglo campagne “Een schonere zee”

 In By the Ocean we Unite Blog, Stories from the field

Okay, de Iglo campagne “Een schonere zee” is al een tijdje geleden, maar we hebben er toen zelf te weinig ruchtbaarheid aan gegeven. En het is zeker iets om trots op te zijn. Hier vind je de evaluatie van de gehele campagne “Een schonere zee”.

Samenwerking met Iglo en MSC

“Een schonere zee” was een campagne van Iglo, in samenwerking met MSC. Iglo heeft met het Wereld Natuurfonds 20 jaar geleden MSC (Marine Stewardship Council) mede opgericht. Samen met visserijen, wetenschappers, bedrijven en natuurorganisaties zetten zij zich sindsdien in voor het duurzaam bevissen van oceanen en voor het aanbod van een ruime sortering vis, schaal- en schelpdieren met MSC keurmerk aan de consument.

In de periode juni – oktober 2019 werden er in het kader van de “Een schonere zee-campagne” clean-ups georganiseerd. Ook ging er een team van Iglo mee op zeilexpeditie om zelf burgerwetenschappelijk onderzoek naar microplastic in de zee uit te voeren.

“Fishing for plastic”

In die tijd bereikte het gezamenlijke PR event “Fishing for plastic” een half miljoen consumenten en werden er door Iglo 1,4 miljoen promo packs weggezet. De campagne kreeg via social media 17 miljoen impressies. De zeilexpeditie met By the Ocean we Unite werd vermeld in 179 publicaties en bereikte daarmee ruim 1,6 miljoen mensen.

Nikie Lammers, Brand Manager bij Iglo: “After a team kick-off we went sailing on a sunny day. It was really impactful hearing the stories of plastic pollution and visually see how much plastic was caught. This highly raised the awareness of the plastic consumption in the team!

BTOWU did this with great passion, enthusiasm and sharing their knowledge. It also contributed nicely to our CSR “help mee aan een schonere zee” campaign. We are proud to have BTOWU as knowledge partner in this campaign.”

Voor nieuwe zeilexpedities moeten we nog even wachten tot het voorjaar. Volgende week starten we wel weer met een nieuwe campagne, dus “stay tuned”!

Meer informatie over het project vind je hier.

Recent Posts