Complexe problemen vragen om meerdere oplossingen

 In By the Ocean we Unite Blog, Partners

Even aandacht voor een bijzonder initiatief. Eind dit jaar werd Kinder Appeals gelanceerd. Kinder Appeals is een op onderzoek gebaseerde verzameling van liefdadigheidsorganisaties die met verschillende oplossingen hetzelfde probleem aanpakken. Door verschillende charitatieve instellingen aan één specifiek probleem te koppelen, wil Kinder het voor donateurs mogelijk te maken om te schenken aan het oplossen van een probleem, zonder daarbij verschillende organisaties te hoeven afwegen. 

De selectie en clustering is volledig in handen van Kinder. Zij hebben een database van meer dan 2.500 organisaties, allemaal door hun onderzoeksteam laten doorlichten. Alleen de best presterende organisaties met een track record op het gebied van transparantie, verantwoording en efficiëntie, worden opgenomen in Kinder Appeals.

Wij zijn er dan ook best trots op dat By the Ocean we Unite samen met onze partners Plastic Soup Foundation, The Ocean Foundation en Stichting Noordzee is gevraagd om mee te doen in de Appeal “Save our Ocean“.

Want net als de oprichters van Kinder Appeals, geloven ook wij dat complexe problemen meerdere oplossingen vereisen. Een clean up alleen lost het probleem van plasticvervuiling in onze oceanen en zeeën niet op. Net als onze partners willen we het probleem ook bij de bron aanpakken en daarbij de industriële visserij en de plasticindustrie betrekken en de houding van de overheid veranderen.  

Meer over Kinder lees je in hun recente persbericht.

Recent Posts