Plastic Peuken Collectief update: oproep aan regering om plastic zwerfpeuken aan te pakken is gehoord!

 In By the Ocean we Unite Blog, Partners
Het Plastic Peuken Collectief stuurde afgelopen maandag een brief over zwerfpeuken naar de commissie leden Circulaire Economie. Dinsdag zocht onze Karl een aantal van de commissieleden op en sprak ze aan op weg naar het overleg. SP Kamerlid Cem Laçin gaf aan om tijdens het debat aan de staatsecretaris vragen om een plan te maken, met producenten in gesprek te gaan, te kijken naar een verbod op plastic filters en op zoek te gaan naar plasticvrije alternatieven.

En met succes. Zwerfpeuken en de aanpak via uitgebreide producenten-verantwoordelijkheid staan nu officieel op de agenda bij Staatssecretaris Van Veldhoven! SP-kamerlid en lid van de commissie Circulaire Economie Cem Laçin, herhaalt de toezegging van de staatssecretaris in een opsomming aan het einde van het overleg. Top resultaat!

Hier lees je de volledige brief aan de commissieleden.

Hier lees je het via Litterati* en Zwerfafvalkompas  rapport Plastic Meuk 2020  (gemaakt door Go Clean de Liemers).

Verslag van de actie in september lees je (onder andere) in Het Parool, Metro en het Noord Hollands Dagblad.

* Litterati is een Registratie Applicatie voor de smartphone. In deze App wordt al het gevonden zwerfafval vastgelegd in een foto, voorzien van coördinaten en voorzien van registratielabels. Alle vastgelegde stuks zwerfafval zijn terug te vinden op een kaart die een goed beeld geeft waar wat is gevonden.

Recent Posts