VACANCIES

Checkout whether there are possibilities to join our team!

Vacature commercieel medewerker | 1 dag per week

We zoeken een commercieel ingestelde doener die het gedachtegoed en de energie van By the Ocean we Unite deelt en die met de stichting wil meegroeien. Je wordt enthousiast van de machtige zeeën en oceanen van deze planeet en draagt graag bij aan het terugdringen van plastic(vervuiling). 

Jij gaat voor ons het commerciële team ondersteunen bij het uitvoeren van projecten, het leggen van contacten en het verspreiden en promoten van onze activiteiten. Denk daarbij aan het informeren van bestaande en potentiële partners, het bellen van bedrijven, het promoten van onze expedities, lezingen en campagnes via alle mogelijke kanalen. Hierbij heb je alle ruimte om zelf initiatieven te bedenken en uit te voeren die onze missie ondersteunen en ons gedachtegoed verder uitdragen.

We verwachten dat je hier ongeveer 1 dag per week aan kwijt bent. In 2020 vielen de activiteiten bijna volledig stil i.v.m. Corona, maar in 2019 gaven we 21 lezingen, waren we aanwezig op 10 events en voeren we 10 bedrijf expedities op zee. Aan jou en de andere commerciële teamleden om deze aantallen te verhogen in 2021.

Onze wensen zijn verder dat je:

 • goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden hebt;
 • niet bang bent om nieuwe contacten te leggen;
 • behoeften bij een (potentiële) opdrachtgever kunt herkennen en hierop inspelen;
 • meedenkt over wat we aanbieden en hoe we dit (beter) onder de aandacht kunnen brengen;
 • vloeiend Engels spreekt;
 • liefst ervaring, maar tenminste affiniteit hebt met sales en marketing.
 • een echte teamplayer bent.

Het betreft een functie van maximaal 1 dag per week maar je mag altijd meer uren maken!

Wat bieden wij?

Vooralsnog is het een onbetaalde functie. Weet je ons te helpen groeien is er op termijn wellicht ruimte voor een betaalde functie. Je komt te werken in een zeer gedreven team waar gezelligheid en avontuur parallel lopen aan het genereren van zoveel mogelijk positieve impact. Je krijgt toegang tot bijzondere evenementen zowel op water als land en wordt gevoed met de nieuwste inzichten in de plastic problematiek en kansen.

Pas jij bij By the Ocean we Unite?

De drive binnen By the Ocean we Unite heeft ons gebracht tot waar we zijn. We worden altijd ontzettend enthousiast van ons bevlogen en inspirerende team, en hopelijk ook van jou. De stichting maakt een spannende fase van professionalisering door. 

We werken momenteel zo veel mogelijk thuis, maar hebben een (te gek) kantoor in A’dam Zuid, aan de rand van het Amsterdamse Bos. We verwachten dat je (zeker nu) zelfstandig kunt werken. 

Ben je enthousiast? Zie jij kansen ons te helpen nog veel meer mensen persoonlijk te bereiken en bewegen anders om te gaan met plastic? Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar: hr@bytheoceanweunite.org t.a.v. Fabiènne Doveren.

Vacature video producer | paar uur per week

We zoeken een visueel ingestelde video expert die het gedachtegoed en de energie van By the Ocean we Unite deelt en die met de stichting wil meegroeien. Je wordt enthousiast van de machtige zeeën en oceanen van deze planeet en draagt graag bij aan het terugdringen van plastic(vervuiling). 

Wie zoeken wij?

Beelden zijn belangrijk in onze missie. Wij zoeken iemand die ons videomateriaal beheert en videoverslagen van onze expedities en overige campagnes kan monteren tot indrukwekkende impressies om te gebruiken op onze website en social media kanalen. Die onze campagnes kan ondersteunen met krachtige visuele boodschappen en die bij gelegenheid ook zelf videoverslagen en vlogs kan maken. 

Je krijgt hierbij alle creatieve ruimte om zelf initiatieven te bedenken en uit te voeren, die onze missie ondersteunen en ons gedachtegoed verder uitdragen.

Onze wensen zijn verder dat je:

 • beschikt over je eigen materiaal om video’s te produceren en bewerken;
 • ervaring hebt met videoproducties in verschillende formaten (geschikt voor de verschillende media kanalen);
 • je ons YouTube kanaal gaat onderhouden en promoten;
 • meedenkt over onze missies en hoe deze te visualiseren.

We verwachten dat je hier ongeveer 1 dag per week aan kwijt bent maar je mag altijd meer uren maken!

Wat bieden wij?

Het gaat om een onbetaalde functie. Je komt te werken in een zeer gedreven team waar gezelligheid en avontuur parallel lopen aan het genereren van zoveel mogelijk positieve impact. Je krijgt toegang tot bijzondere evenementen zowel op water als land en wordt gevoed met de nieuwste inzichten in de plastic problematiek en kansen.

Pas jij bij By the Ocean we Unite?

De drive binnen By the Ocean we Unite heeft ons gebracht tot waar we zijn. We worden altijd ontzettend enthousiast van ons bevlogen en inspirerende team, en hopelijk ook van jou. De stichting maakt een spannende fase van professionalisering door. 

We werken momenteel zo veel mogelijk thuis, maar hebben een (te gek) kantoor in A’dam Zuid, aan de rand van het Amsterdamse Bos. We verwachten dat je (zeker nu) zelfstandig kunt werken. 

Ben je enthousiast? Zie jij kansen ons te helpen nog veel meer mensen persoonlijk te bereiken en bewegen anders om te gaan met plastic? Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar: hr@bytheoceanweunite.org t.a.v. Fabiènne Doveren.

Vacature Social Media Manager | 8 uur per week

Net als de aandacht voor plastic soep, groeit het vrijwilligersteam van By the Ocean we Unite in rap tempo. Per direct zijn wij op zoek naar een ervaren Social Media Manager.

Onze social media activiteiten zijn nu nog ondergebracht bij de content manager. Maar onze community groeit en de social media spelen hierin een steeds grotere rol. Daarom zijn wij op zoek naar een ervaren Social Media manager die deze kanalen de aandacht gaat geven die ze verdienen. De Content Manager gaat zich dan  richten op web content, blogs en journalistiek.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ervaren Social Media Manager die het gedachtegoed van By the Ocean we Unite deelt en die met de stichting wil meegroeien. Je wordt enthousiast van de machtige zeeën en oceanen van deze planeet en hebt goede kennis van plasticvervuiling. We verwachten dat je ongeveer 8 uur per week kwijt bent aan het:

 • beheren van onze social media kanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube & Twitter;
 • aanscherpen van onze social media strategie;
 • creëren van content voor deze kanalen;
 • bijwonen van redactievergaderingen;
 • overleg met en rapportage aan de Content Manager.

Onze wensen zijn verder dat je:

 • uitstekend zelfstandig kunt werken;
 • goed kunt werken met deadlines;
 • bewezen ervaring met social media beheer in de duurzame sector hebt.

Wat bieden wij?

Het betreft een functie van maximaal acht uur per week met uitzicht op meer. Vooralsnog is het een onbetaalde functie. 

Je komt te werken in een zeer gedreven team waar (wetenschappelijke) kennisverwerving, natuurbeleving en het genereren van zoveel mogelijk impact centraal staan. Je wordt betrokken bij bijzondere evenementen zowel op water als land en wordt gevoed met de nieuwste inzichten in de plastic problematiek en kansen. Tevens krijg je toegang tot een zeer uitgebreid en warm netwerk in de wereld van plasticvervuiling. We hebben sinds kort een te gek kantoor aan De Nieuwe Meer in Amsterdam-Zuid. Uiteraard werken we in deze tijd vanuit huis. We bieden een vrijwilligersfunctie met onkostenvergoeding, 

Pas jij bij By the Ocean we Unite?

Onze drive voortkomend uit intrinsieke motivatie heeft ons gebracht tot waar we zijn. We worden altijd ontzettend enthousiast van ons bevlogen en inspirerende team, en hopelijk ook van jou. De stichting maakt een spannende fase van professionalisering door. Je zult nauw samenwerken met het MT (‘Stuurhut’) en direct aangestuurd worden door Content Manager Annelore van der Lint.

Reageren?

Ben je enthousiast? Zie jij kansen ons te helpen nog veel meer mensen te bereiken en bewegen anders om te gaan met plastic om bij te dragen aan de cruciale systeemverandering in de wereld? Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar: hr@bytheoceanweunite.org t.a.v. Fabiènne Doveren.

Vacature Fondsenwerver vermogensfondsen | 4-6-uur per week

Net als de aandacht voor plastic soep, groeit het vrijwilligersteam van By the Ocean we Unite in rap tempo. Per direct zijn wij op zoek naar een ervaren Fondsenwerver vermogensfondsen.

Wie zoeken wij?

We zijn de startup fase voorbij en streven naar opschaling. We werken naar een situatie met een aantal parttimers en fte’s. Inkomsten uit onze activiteiten, partnerships en donaties zijn hiervoor niet voldoende.

We zoeken een ervaren fondsenwerver die het gedachtegoed van By the Ocean we Unite deelt en die met de stichting wil meegroeien. Je wordt enthousiast van de machtige zeeën en oceanen van deze planeet en hebt eerder gewerkt in de wereld van plasticvervuiling. In september is de eerste aanvraag bij een groot vermogensfonds gedaan – we evolueren als organisatie echter snel en geloven dat de aanvraag scherper kan.

We verwachten dat je ongeveer 4-6 uur per week kwijt bent aan het:

 • verder uitwerken van onze strategie richting vermogensfondsen;
 • aanscherpen van onze fondsenaanvraag (de eerste aanvraag is in september gedaan);
 • aanschrijven van nieuwe vermogensfondsen;
 • relatiebeheer van bestaande en nieuwe contacten bij fondsen;
 • gesprekken voeren bij fondsen (samen met onze CEO);
 • meedenken over andere manieren om fondsen te werven.

Onze wensen zijn verder dat je:

 • goed kunt werken met deadlines;
 • bewezen ervaring met fondsenwerving in de wereld van plasticvervuiling hebt.

Het betreft een ZZP-ers functie op commissiebasis.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een zeer gedreven team waar (wetenschappelijke) kennisverwerving, natuurbeleving en het genereren van zoveel mogelijk impact centraal staan. Je wordt betrokken bij bijzondere evenementen zowel op water als land en wordt gevoed met de nieuwste inzichten in de plastic problematiek en kansen.

Tevens krijg je toegang tot een zeer uitgebreid en warm netwerk in de wereld van plasticvervuiling. We hebben sinds kort een te gek kantoor aan De Nieuwe Meer in Amsterdam-Zuid. Uiteraard werken we in deze tijd vanuit huis. Je werkt voor ons op commissiebasis; percentages stemmen we met je af.

Pas jij bij By the Ocean we Unite?

Onze drive voortkomend uit intrinsieke motivatie heeft ons gebracht tot waar we zijn. We worden altijd ontzettend enthousiast van ons bevlogen en inspirerende team, en hopelijk ook van jou. De stichting maakt een spannende fase van professionalisering door. Je zult nauw samenwerken met het MT (‘Stuurhut’) bestaande uit Karl Beerenfenger (CEO) en Maarten Erich (Wetenschapscoördinator).

Reageren?

Ben je enthousiast? Zie jij kansen ons te helpen nog veel meer mensen te bereiken en bewegen anders om te gaan met plastic om bij te dragen aan de cruciale systeemverandering? Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar: hr@bytheoceanweunite.org  t.a.v. Fabiènne Doveren.

We are always open to exchanging thoughts about our foundation and our work – feel like you can contribute somehow? Please send your idea/request/suggestion/etc. to info@bytheoceanweunite.org

Thank you, looking forward to hearing from you!